Filmihullu 3 | 2008

filmihullu-3-2008-kansi

Filmihullu 3 | 2008

Sisältö

Pääkirjoitus: Retroa, paremman tulevaisuuden vuoksi
Peter von Bagh

RISTO HANNULA IN MEMORIAM

Elokuvakritiikin ryhti
Peter von Bagh

Hakaniemen lempeä humanisti
Hans Sundström

Semper fi! – Risto Hannula in memoriam
Risto Raitio

Muutama lause ystävästämme
Lauri Timonen / Eero Tammi

ELOKUVAKERHOLIIKE

Pieni oli suurta
Peter von Bagh

Tähti kirkas loistaa
Mikko Varis

Elokuvakerholiike vuonna x – raportti suomalaisesta kulttuuritodellisuudesta: Turku / Kajaani / Kouvola / Saarijärvi / Kuopio / Järvenpää

Viisikymmentä vuotta Mansikkapaikalla
Vesa Suomalainen

Ruohonjuurilta loppunousuun – Vaikutelmia Abbas Kiarostamin elokuvista
Martti Anhava

Pelin nykyaikaiset säännöt
Matti Karhulahti

Kirjat

Festivaalit: Turku, Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaali

Ensi-illat

Mätänevän sielun kertomuksia, osa 14
Lauri Timonen

Filmihullun kevätkauden päättävä kolmosnumero ei välttämättä ole aivan samanlainen riemupaketti kuin mihin lukijamme ovat saattaneet useasti tottua. Omistamme nimittäin teemakokonaisuuden äskettäin edesmenneelle ystävällemme ja Filmihullun hallituksen monikymmenvuotiselle puheenjohtajalle Risto Hannulalle, joka tunnettiin myös huippuluokan toimittajana, kulttuurielämän monivaikuttajana, legendaarisena keräilijänä ja Hakaniemen lempeänä humanistina.Numeromme toisena johtoteemana ovat elokuvakerhot. Kokosimme raportteja eri puolilta Suomea, saadaksemme selville mikä kerhojen tilanne on käytännössä ja millaisissa olosuhteissa / toimintamahdollisuuksissa perinteisen elokuvakulttuurin esitaistelijat joutuvat tänä päivänä unelmiaan toteuttamaan. Onneksemme kyselykierros paljasti myös sen, ettei kaikki ole vielä täysin menetetty ja hyviäkin asioita yhä satunnaisesti tapahtuu.

Kahden pääteemamme ohessa tarjoilemme myös pari huippuluokan esseetä: Vesa Suomalainen kirjoittaa Ingmar Bergmanin Mansikkapaikasta ja Martti Anhava palaa Abbas Kiarostamin elokuvien pariin.

Jatkamme myös keskustelua esitysformaateista ja festivaalipalstalla käydään Turussa ja Thessalonikin dokumenttielokuvafestivaaleilla. Ensi-iltapalsta paljastaa kesän kalvakkaan saldon ja Mätänevä sielu mätänee edelleen, tällä kertaa mm. journalismin moraalia pohdiskellen.

 

Tilaa Filmihullu > |